Onderhoud van de buitengevels van de huizen in de Witte Wijk PDF Afdrukken E-mail
Tips van het bedrijf dat de isolatie aan de gevels heeft uitgevoerd: Bouwservice Fons v.d. Heyden, tel. 046-4524044, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   
 • Eventuele beschadigingen veroorzaakt door het verwijderen van bijv. rolluiken, buitenlampen en het maken van nieuwe doorvoeren, dienen zo snel mogelijk te worden gedicht m.b.v. een elastisch blijvende, overschilderbare kitsoort. Dit om het ongewenste inwateren te voorkomen.

 • Uitkloppen van vloerkleden en/of matten op de gevels dient te worden vermeden.

 • Verontreinigingen niet trachten te verwijderen door het inzetten van hogedruk water en/of vuilfrase. Hierdoor kunnen beschadigingen optreden aan de sierpleisterlaag. Normale zachte zeep oplossingen met schoon water gebruiken en zachte borstel.

 • Geen fietsen en/of harde, scherpe voorwerpen plaatsen tegen het isolatie systeem.

 • Agressieve reinigingsmiddelen zijn niet toegestaan.

 • Moedwillig uitgevoerde beschadigingen direct melden aan de eventuele verhuurder van de woning.

 • Na ca. 10 jaar kan men overwegen de gevels professioneel te laten reinigen en te voorzien van een door Capatect goedgekeurde coating, Si fasaden finish.
  E.e.a. is sterk afhankelijk van de mate van luchtvervuiling in dit gebied.

 • Het is verder raadzaam u te attenderen op het gevaar van hoge herstelkosten bij het onverantwoord aanbrengen van bijv. schotelantennes, tuinhekjes e.d. op de met zorg uitgevoerde gevelisolatie.
  Hetzelfde is van toepassing op het monteren van zonneschermen waarbij grote krachten op de bevestigingen kunnen optreden, waardoor de onderliggende PS isolatie op druk zal worden belast, welke hiervoor niet geschikt is.
  Indien men besluit dit toch in overweging te nemen, is het noodzakelijk deze onderdelen te laten monteren door een gerenommeerd, hiervoor gespecialiseerd zonweringbedrijf, welke de kennis heeft speciale ankers met afstandsbussen hiervoor in te zetten. Genoemd bedrijf zal vooraf een garantie dienen te verstrekken, dat eventueel optredende schade aan het gevelsysteem door hun kosteloos zal worden hersteld.
  Het zelf monteren door de bewoner moet met klem worden afgewezen.