Informatiebrief brand Domushuis PDF Afdrukken E-mail
maandag, 19 april 2010 16:29

Op 18 maart j.l. was er brand in het Domushuis. Onderstaand een brief ter informatie. Klik op lees meer voor de gehele brief.

Beste lezer,

Zoals U wellicht vernomen heeft is op 18-03-2010 brand geweest in onze Domus vestiging. Middels dit schrijven wil ik U over de juiste toedracht op hoogte brengen. Rond 19.00 heeft een bewoner  een brand veroorzaakt op de begane grond van het pand. Het aanwezige personeelslid heeft, volgens protocol, perfect gehandeld. Dankzij zijn snelle ingrijpen, zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. De bandweer was binnen vier minuten ter plaatse en had de brand direct onder controle. In diezelfde tijd zijn alle bewoners volgens voor opgesteld plan geëvacueerd en geteld op de daarvoor bestemde plaats.

De verdere hulpdiensten ambulance en politie waren toen ook ter plaatse. De ambulances hebben drie bewoners, en het personeelslid, met ademhalingsklachten ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Twee bewoners en het personeelslid zijn in de loop van de avond ontslagen en opgevangen. Een bewoner, die bekend is met longklachten, heeft ter observatie de nacht in het ziekenhuis verbracht, maar was daags na de brand weer thuis. 

De verdere afhandeling is een perfecte samenwerking geweest tussen de hulpverleners, de Gemeente Heerlen en het Leger des Heils. Bewoners zijn opgevangen door het eigen personeel in het buurthuis aan de Jacob van Maerlandstraat. Zij konden daar bijkomen met een drankje en iets te eten. Vervolgens zijn er kamers geregeld bij het van der Valk hotel en hier hebben zij overnacht. De dag na de brand was het pand weer dermate opgeknapt dat alle bewoners weer naar hun eigen kamer konden.

Wat betreft de schade: deze was beperkt tot roetschade in de gangen. Ook hier is volgens protocol vlug aan gewerkt: een gespecialiseerd poetsbedrijf heeft de betreffende ruimtes schoongemaakt en vervolgens zijn deze geschilderd. De brandmeldcentrale, inclusief alle melders zijn vervangen en waren drie dagen na de brand weer in werking. Om de veiligheid in de tussentijd te waarborgen, hebben wij 24 uur bewaking van professionele brandwachten in huis gehad.

De dader is aangehouden en komt niet meer terug naar de Domus.

Deze toedracht is gecommuniceerd met de klankbordgroep. Mochten er nog vragen zijn, bel s.v.p. op onderstaand mobiel nummer.  

Vriendelijke groet,


Francois Backes
Afdelingshoofd Domus Leger des Heils

p/a     Gerard Bruningstraat 6
           6416 EB Heerlen

Tel     06-83236345
mail   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.