Uit het LD: Broederschool heeft nieuw schoolplein PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 10 juli 2010 21:09

 De Broederschool in Heerlen heeft dinsdag het nieuw ingerichte schoolplein feestelijk geopend.
Hinkelbanen, nieuwe houten banken en een klimrek sieren de speelplaats. "Het gerenoveerde plein nodigt uit om te spelen”, weet directeur Loek Damen.  Verschillende mensen en partijen zetten hun schouders onder het werk. Zo schilderden bijvoorbeeld leerlingen van de Praktijkschool de buitenberging en werden de banken geplaatst door leerlingen van het Carbooncollege. De renovatie van het plein hoort bij het ‘projectplan Molenberg'. Klik op lees meer voor het hele artikel

Een initiatief van de Broederschool, Peuterspeelzaalwerk Heerlen en de Vrije School in samenwerking met de gemeente Heerlen, Politie, Alcander en Netwerk Leefbaarheid en veiligheid om de leefbaarheid en veiligheid van de Molenberg nog eens extra onder de aandacht te brengen.
Naast de opknapbeurt van de speelplaats vonden er verschillende projecten plaats. Zo was er het project ‘Stoeprand Stop' om de verkeersveiligheid te bevorderen en de zogenaamde kanjertrainingen waarmee de werkgroep zich vooral op zaken als zelfvertrouwen en weerbaarheid richtte.
“Ouders en kinderen deden volop mee met de projecten”, blikt Damen tevreden terug.
Met de opening van het speelplein wordt het ‘projectplan Molenberg' afgesloten.