15e straatmarkt Voskuilenweg op zondag 29 augustus a.s. PDF Afdrukken E-mail

De 15e jaarlijkse straatmarkt aan de Voskuilenweg staat alweer voor de deur. Met meer dan 125 marktkramen (met gebruikte goederen) en genoeg ander vertier belooft het ook dit jaar weer een erg leuke dag te worden. 15 jaar geleden namen de organisatoren en initiatiefnemers, Leon van de Akker en Roel Leers, het besluit om de organisatie van dit jaarlijkse evenement op te starten. ‘We begonnen toen met 27 kramen.  Inmiddels zijn daar ruim 100 kramen bijgekomen waarmee de straatmarkt nu echt aan zijn maximum zit’ vertellen Leon en Roel zichtbaar enthousiast. (klik op lees meer voor de hele aankondiging)

Cafe Paniek bemenst het gezellige terras met -live- muziek van onder andere ‘Dizzy’. De nieuwe band van Harry Hovens en Henk Hochstenbach. Onze eigen Marco ‘Elvis’ Vonk staat garant voor een gastoptreden terwijl Harmonie- Fanfarekorps Sint Bernadette ook dit jaar een feestelijke rondgang over de markt maakt.
Superrent staat, zoals ook in voorgaande jaren, garant voor het kindervermaak. Zij bemensen het springkussen en… de popcorn en suikerspin stand. Carnavalsvereniging ‘Ons Honk’ richt ook dit jaar een extra gezellige ‘eigen hoek’ bij haar bouwloods in.
Even verderop zorgt de ‘static-show’ van oude legervoertuigen voor een stukje geschiedenis middenin de straatmarkt. Liefhebbers en kenners van deze voertuigen leggen u graag het een en ander uit over deze magnefieke voertuigen uit de 2e wereldoorlog.
Natuurlijk zorgt ook het nostalgische draaiorgel weer voor sfeer terwijl scouting Molenberg garant staat voor de inwendige mens. De scouting spekt haar kas door het bemensen van de barbecue en de verkoop van broodjes hamburger, frikadel of worst.
De Heemkundevereniging Heerlen stad verkoopt kalenders (beperkte oplage) met nostalgische foto’s van oud Heerlen. Voor slechts 7 Euro p/st worden deze kalenders ‘aan de man’ gebracht. Een erg leuk een origineel iets waarmee velen (jeugd)herinneringen ophalen.
Terwijl we deze tekst schrijven zijn alle marktkramen ‘verhuurd’ zo laat de organisatie weten. Mocht u volgend jaar een kraam willen huren informeer dan gerust via:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Kortom: op zondag 29 augustus a.s. bent u tussen 10.00u. en 17.00u. van harte welkom op de jaarlijkse straatmarkt aan de Voskuilenweg in onze eigen wijk. Natuurlijk is de toegang gratis.