Zondag 28 augustus a.s. 16e straatmarkt Voskuilenweg PDF Afdrukken E-mail
maandag, 25 juli 2011 19:24

Op zondag 28 augustus a.s. vind de 16e (jaarlijkse) straatmarkt aan de Voskuilenweg (Molenberg) plaats. Met ca. 150 marktkramen (allen met gebruikte goederen) en genoeg ander vertier belooft het ook dit jaar weer een erg leuke dag te worden.
16 jaar geleden namen de organisatoren en initiatiefnemers, Leon van de Akker en Roel Leers, het besluit om dit jaarlijkse evenement op te starten. ‘We begonnen toen met 27 kramen.  Inmiddels zijn daar meer dan 100 kramen bijgekomen waarmee de straatmarkt echt aan het maximum zit’, vertellen Leon en Roel zichtbaar enthousiast.
Café Paniek bemenst het gezellige terras met -live- muziek. Onder andere Molenberg’s eigen Marco ‘Elvis’ Vonk staat garant voor een gastoptreden terwijl Harmonie- Fanfarekorps Sint Bernadette ook dit jaar een feestelijke rondgang over de markt maakt. Nieuw is het ‘Wonen-Zuid koffieconcert’ dat Sint Bernadette (tussen 11.00u en 12.00u.) midden op de markt geven zal. (klik op lees meer voor het hele artikel)

Superrent verzorgt, net zoals in de voorgaande jaren, het kindervermaak. Zij bemensen het springkussen en de popcorn- en suikerspinstand terwijl carnavalsvereniging ‘Ons Honk’ weer een extra gezellige ‘eigen hoek’ bij haar bouwloods inricht.
Ook Wonen-Zuid is aanwezig en actief op de straatmarkt. ‘Dit jaarlijkse feest op de Molenberg laten wij niet aan ons voorbij gaan. Het is een prima moment om met onze huurders, relaties en met nieuwe huurders contact te leggen en daarbij bestaande contacten te onderhouden‘, zo liet Wonen-Zuid de organisatie van deze gekende markt weten.
Even verderop zorgt de ‘static-show’ van oude legervoertuigen voor een stukje geschiedenis midden op de straatmarkt. Liefhebbers en kenners van deze voertuigen leggen u graag het een en ander uit over deze magnifieke voertuigen uit de 2e wereldoorlog.
Natuurlijk zorgt ook het nostalgische draaiorgel weer voor sfeer terwijl scouting Molenberg garant staat voor de inwendige mens. De scouting spekt haar kas door het bemensen van de barbecue en de verkoop van broodjes hamburger, frikadel of worst.
De Zonnebloem (afdeling Molenberg) zal, net zoals in vorige jaren, een gezellige plek bemensen middenin de markt .
De gewilde marktkramen staan nu nog deels ‘te huur’ zo laat de organisatie weten. Mocht u een kraam willen huren informeer dan gerust via:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. De kraamhuur bedraagt 16 Euro per kraam (inclusief zeilhuur).


Leuk is om als ‘uitsmijter’ te vermelden dat er dit jaar een heuse kunstmarkt zal plaatsvinden. In samenwerking met kunstencentrum Hee-Art en verpleeghuis Bergweide zal in de aan de markt grenzende tuin van Bergweide een, vrij toegankelijke, kunstmarkt plaatsvinden.
Op zondag 28 augustus aanstaande bent u tussen 10.00u. en 17.00u. van harte welkom op de jaarlijkse straatmarkt aan de Voskuilenweg (Molenberg, Heerlen). Er valt genoeg ‘te snuffelen’ en te beleven. De toegang is gratis.