Zoeken

Foto`s van de Witte Wijk

Muur Dr. Nolensplein
Omdat de muur aan het Dr. Nolensplein los gekomen was van het fundament
heeft de Gemeente Heerlen een geheel nieuwe muur gebouwd. Het was niet
mogelijk om precies dezelfde materialen te gebruiken, maar het resultaat
heeft dezelfde uitstraling.
Alweer een stukje Molenberg opgeknapt!
Bouw Pius Vista
Renovatie Maandagstraat
Straatspeeldag 2009
Foto´s van de straatspeeldag van 10 juni 2009.
NK Wielrennen 2009

Op zondag 28 juni start het NK wielrennen voor de heren in Heerlen op het Pancratiusplein.

Bekende namen bij de “profs”doen mee, zoals Robert Geesink, Pronk, Maaskant, Karsten Kroon, Koos Moerenhout.

Het is geweldig om het peloton de Oliemolen op te zien fietsen, gevolgd door de karavaan van ploegleiders en reclame auto’s. Ondanks dat het allemaal goed geregeld lijkt hou je toch je hart vast als je ziet met wat voor een snelheid dit alles gaat. En dat op plaatsen waar geen dranghekken staan. Alp d’huez op de Molenberg!

Het is perfect weer en langs de route is het erg gezellig. Het doet denken aan lang geleden toen de Amstel Gold Race nog over de Holleweg ging (Woutje Wagmans).

Ieder half uur komt het hele circus langs en de kopgroep wisselt elke keer weer van samenstelling. Op het allerlaatste fietsen Kenny van Hummel en Joost van Leijen zich het licht uit de ogen om Nederlands Kampioen te worden. Groot is de verbazing als uit het niets Koos Moerenhout voorbij komt vliegen en met de winst gaat strijken.

De ervaren rot weet wanneer hij moet wachten en wanneer hij moet toeslaan. Een mooie revanche op de ploegleiders die hem van de Tour de France hebben uitgesloten. Chapeau! Het is hem gegund.

Molenberg Cultureel

Op 13 juni 2009 bruiste de Molenberg als vanouds. Op het terrein van de Broederschool vond  een cultureel feest plaats dat werkelijk geslaagd genoemd mag worden. Nu eens geen Limburgs onderonsje maar een feest met mensen uit allerlei landen van de wereld. Er werden zeer uitlopende hapjes geserveerd – gratis! - waarbij we een aantal zullen noemen en roemen.

Zo waren de Surinaamse kokospannenkoekjes om je vingers bij af te likken, een likkebaardend lekkere Egyptische stoofpot, Afghaanse (rijst)gerechten waar je niet van af kon blijven, gezellige Marokkaanse thee en koekjes en een demonstratie met henna-tattooages. Last but not least, de Ethiopische koffie van zelfgebrande bonen, alsof er een engeltje over je tong …. Naast al deze exotische hapjes stond er gelukkig ook een stand van de GGD met fruit (lekker toetje) die ons aan onze gezondheid hielp herinneren.

De Zonnebloem was aanwezig om hun goede werkzaamheden te promoten, Scouting Molenberg liet de kinderen marshmallows poffen boven een geïmproviseerd (zijn ze goed in) vuurtje.

En of dat alles nog niet genoeg was, waren er diverse optredens die zeer de moeite waard bleken.

Show- en drumfanfare Molenberg speelde de sterren van de hemel en om in die sfeer te blijven: de kinderen van Kinderkoor Young Spirit zongen als engeltjes.

Harmonie Sint Bernadette speelden als vanouds een geweldig stuk muziek.

De grote verrassing echter was een optreden van meneer Farhad Dawlatzai, die ons trakteerde op schitterende Afghaanse liefdesliederen.

Tot slot een denderend optreden van de Djembee groep Djumamosi.

Dit alles werd overgoten door een schitterende (tropische) zon.

Zo’n dag willen we volgend jaar zeker weer meemaken.

Rest nog alle vrijwilligers te bedanken voor hun geweldige inzet. SBM Netwerk Recreatie en Ontspanning organiseerde het feest met behulp van Alcander en het werd mede mogelijk gemaakt door Buurtactie Heerlen. Ook Benno Verhuur was sponsor van deze dag.

Voor diegenen die erbij waren: bekijk de foto’s en geniet nog eens na!

Voor de mensen die er niet bij waren, kijk ook en zorg dat u er de volgende keer wel bent.

Carnaval 2009
Aanpassing vrijdagstraat
De vrijdagstraat werd een tijdje flink verbouwd. Er zijn een aantal plaatjes geschoten van deze werkzaamheden.
Opening entree Witte Wijk

Een prachtige entree !!!

 

Na enkele maanden werkzaamheden is de nieuwe entree van de Molenberg klaar.

Een mooi ontwerp, mooie klinkers en nu al een prachtige beplanting, kortom, alweer een stukje van de Molenberg helemaal in orde.

Er is heel veel aandacht besteed aan het ontwerp. Zelfs is er ook een inspraakavond geweest voor bewoners en winkeliers.

De projectleider vond de bestaande collectie klinkers niet mooi genoeg, met als resultaat dat er een rode klinker werd ontworpen genaamd Guwava, die dus uniek voor de entree van de Molenberg is gebruikt.

Bij navraag bij de Gemeente hoorden wij dat er geen officiële opening werd gehouden.

Dat vonden we niet zo leuk, er mocht eigenlijk wel een beetje meer aandacht komen. Daarom hebben we dat maar zelf gedaan. Gewapend met een echte fles champagne zijn we naar het plein getogen en met vreselijk veel pret (de fotograaf kreeg per ongeluk de volle laag) hebben we alles zo’n beetje gedoopt en ingezegend. Onderstaande reportage laat een en ander zien.

Omdat we onze complimenten aan de Gemeente hadden doorgegeven, hebben ook zij gereageerd door een fotograaf te sturen, deze foto zal in de stadskrant van februari te zien zijn. Leuk dat de Molenberg positief in het nieuws komt!

Foto`s uit een hijskraan
In de herfst in 2008 werd aan het appartementencomplex aan de Pius X straat gewerkt met een hijskraan. De machinist was zo vriendelijk om een aantal foto`s van de Witte Wijk te maken van bovenaf. Dit resulteerde in een aantal prachtige plaatjes.
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>
Pagina 2 van 3