Zoeken

Op 13 juni 2009 bruiste de Molenberg als vanouds. Op het terrein van de Broederschool vond  een cultureel feest plaats dat werkelijk geslaagd genoemd mag worden. Nu eens geen Limburgs onderonsje maar een feest met mensen uit allerlei landen van de wereld. Er werden zeer uitlopende hapjes geserveerd – gratis! - waarbij we een aantal zullen noemen en roemen.

Zo waren de Surinaamse kokospannenkoekjes om je vingers bij af te likken, een likkebaardend lekkere Egyptische stoofpot, Afghaanse (rijst)gerechten waar je niet van af kon blijven, gezellige Marokkaanse thee en koekjes en een demonstratie met henna-tattooages. Last but not least, de Ethiopische koffie van zelfgebrande bonen, alsof er een engeltje over je tong …. Naast al deze exotische hapjes stond er gelukkig ook een stand van de GGD met fruit (lekker toetje) die ons aan onze gezondheid hielp herinneren.

De Zonnebloem was aanwezig om hun goede werkzaamheden te promoten, Scouting Molenberg liet de kinderen marshmallows poffen boven een geïmproviseerd (zijn ze goed in) vuurtje.

En of dat alles nog niet genoeg was, waren er diverse optredens die zeer de moeite waard bleken.

Show- en drumfanfare Molenberg speelde de sterren van de hemel en om in die sfeer te blijven: de kinderen van Kinderkoor Young Spirit zongen als engeltjes.

Harmonie Sint Bernadette speelden als vanouds een geweldig stuk muziek.

De grote verrassing echter was een optreden van meneer Farhad Dawlatzai, die ons trakteerde op schitterende Afghaanse liefdesliederen.

Tot slot een denderend optreden van de Djembee groep Djumamosi.

Dit alles werd overgoten door een schitterende (tropische) zon.

Zo’n dag willen we volgend jaar zeker weer meemaken.

Rest nog alle vrijwilligers te bedanken voor hun geweldige inzet. SBM Netwerk Recreatie en Ontspanning organiseerde het feest met behulp van Alcander en het werd mede mogelijk gemaakt door Buurtactie Heerlen. Ook Benno Verhuur was sponsor van deze dag.

Voor diegenen die erbij waren: bekijk de foto’s en geniet nog eens na!

Voor de mensen die er niet bij waren, kijk ook en zorg dat u er de volgende keer wel bent.


Molenberg Cultureel 1

Molenberg Cultureel 2

Molenberg Cultureel 3

Molenberg Cultureel 8

Molenberg Cultureel 9

Molenberg Cultureel 10

Molenberg Cultureel 11

Molenberg Cultureel 12

Molenberg Cultureel 13
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6