Zoeken

Op zondag 28 juni start het NK wielrennen voor de heren in Heerlen op het Pancratiusplein.

Bekende namen bij de “profs”doen mee, zoals Robert Geesink, Pronk, Maaskant, Karsten Kroon, Koos Moerenhout.

Het is geweldig om het peloton de Oliemolen op te zien fietsen, gevolgd door de karavaan van ploegleiders en reclame auto’s. Ondanks dat het allemaal goed geregeld lijkt hou je toch je hart vast als je ziet met wat voor een snelheid dit alles gaat. En dat op plaatsen waar geen dranghekken staan. Alp d’huez op de Molenberg!

Het is perfect weer en langs de route is het erg gezellig. Het doet denken aan lang geleden toen de Amstel Gold Race nog over de Holleweg ging (Woutje Wagmans).

Ieder half uur komt het hele circus langs en de kopgroep wisselt elke keer weer van samenstelling. Op het allerlaatste fietsen Kenny van Hummel en Joost van Leijen zich het licht uit de ogen om Nederlands Kampioen te worden. Groot is de verbazing als uit het niets Koos Moerenhout voorbij komt vliegen en met de winst gaat strijken.

De ervaren rot weet wanneer hij moet wachten en wanneer hij moet toeslaan. Een mooie revanche op de ploegleiders die hem van de Tour de France hebben uitgesloten. Chapeau! Het is hem gegund.


4

10

16

17